Mitä on ensiapuryhmätoiminta

Ensiapuryhmä on yksi Punaisen Ristin Oulun osaston toimintaryhmistä. Ryhmä koostuu noin 70 eri-ikäisestä ja -taustaisesta vapaaehtoisesta ja se kokoontuu viikoittain harjoitelemaan ja ylläpitämään ensiaputaitoja. Ensiapuryhmä tarjoaa edullisen, hyödyllisen ja hauskan harrastuksen. Ensiapuryhmän kautta on myös mahdollista osallistua Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) toimintaan, johon kuuluvat mm. kadonneiden etsinnät sekä avustaminen erilaisissa onnettomuustilanteissa.

Missä toimimme

Ensiapuryhmä kokoontuu koulujen syys- ja kevätlukukauden aikana joka torstai klo 18.00 Oulun osaston tiloissa Raksilassa, osoitteessa Kainuuntie 1. Ryhmän  kokoontumisajankohdat sekä ohjema löytyvät täältä.

Kuka voi tulla mukaan

Mukaan ensiapuryhmätoimintaan voi tulla kuka vain ja koska vain - aiempaa ensiapukokemusta ei tarvitse, riitttää että on kiinnostunut asiasta. Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus kouluttautua ryhmän tukemana toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Tarjolla on perinteisten ensiapukurssien lisäksi monipuolisia Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kursseja. Koulutus ja harjoittelu viikoittaisissa ryhmäilloissa on maksutonta.

Mukaan ensiapupäivystämään

Osaamisen ja kokemuksen karttuessa voi sitoutua ryhmän toimintaan tiiviimmin osallistumalla ensiapupäivystäjänä erilaisiin yleisötapahtumiin, kuten konsertteihin ja urheilukilpailuihin. Ensiapupäivystäjäksi pääsevät täysi-ikäiset ensiavun perus- ja jatkokurssin (EA1 ja EA2) sekä päivystyspalvelukurssin suorittaneet.

Muuta toimintaa

Kerran lukukauden aikana ensiapuryhmä järjestää jäsenilleen viikonloppuleirin, jolloin kokoonnutaan johonkin lähiympäristön leirikeskukseen harjoittelemaan ensiaputaitoja ja viettämään aikaa yhdessä. Ryhmä viettää pikkujouluja aina syyslukukauden päätteeksi ja keväällä pidetään kevätkauden päättäjäiset yleensä jonkin hauskan teeman mukaisesti. Kesällä varsinaisia ryhmäiltoja ei ole, mutta ryhmä kokoontuu torstaisin harrastamaan erilaisia kesäpelejä keväällä suunnitellun ohjelman mukaisesti. Syksyisin ensiapuryhmä osallistuu Punaisen Ristin Operaatio Nälkäpäivä -keräykseen.

Miten mukaan

Tule tutustumaan ryhmätoimintaan vaikka jo heti seuraavana torstaina osoitteeseen Kainuuntie 1. Tai ota yhteyttä ryhmänjohtajaamme, niin hän kertoo enemmän ryhmän toiminnasta, yhteystiedot alla. Liity sinäkin mukavaan joukkoomme!!!

Ensiapuryhmän johtaja

p. 040-5466416

e-mail. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.